Posted on Leave a comment

Sri Lanka, de volgende vakantiebestemming voor Australische toeristen die in Melbourne worden gepromoot

Kimarli Fernando, de voorzitter van de SLTPB (Sri Lanka Tourism Promotions Bureau) nodigde Australiërs uit om Sri Lanka opnieuw te bezoeken en adviseerde de touroperators in Tasmanië, Zuid-Australië en Victoria om Sri Lanka te promoten als een geweldige locatie voor Australische toeristen. Een bezoek aan Sri Lanka is nu veel gemakkelijker geworden omdat het land de COVID-19-beperkingen heeft versoepeld voor alle volledig gevaccineerde reizigers. Ze maakte de opmerkingen tijdens een webinar op 17 november 2021.

sri-lanka-toeristenvisum-voor-australiërs

Volledig gevaccineerde toeristen hoeven bij aankomst geen PCR-test meer uit te voeren of quarantainemaatregelen te ondergaan. Ze zijn volledig vrij om de luchthaven te verlaten en elk deel van het eiland te bezoeken dat ze willen.

Consul-generaal Kapila Fonseka verklaarde dat dit de beste tijd is voor de touroperators om Sri Lanka op de Australische markt te promoten, aangezien Australië het niveau van reisadvies over Sri Lanka heeft verlaagd en de beperking voor Australische toeristen om Sri Lanka te bezoeken heeft opgeheven.

De SLTPB Director Marketing Dushan Wickramasuriya presenteerde de unieke en diverse toeristische producten die Sri Lanka te bieden heeft voor de bezoekers.

Australische toeristen zijn al begonnen met het aanvragen van toeristenvisa van negentig dagen via het Consulaat-Generaal. Toeristen kunnen ook online een visum voor 30 dagen voor Sri Lanka verkrijgen.

Manager Sri Lankan airlines – Melbourne SP Mohan presenteerde de producten van Sri Lankan airlines voor de Australische toeristen. De frequentie van de directe vluchten van Colombo naar Melbourne en Colombo naar Sydney is al verhoogd tot drie per week naar elke bestemming en de verwachting is dat de frequentie verder zal toenemen naarmate het aantal passagiers groeit.

Sprekend over de COVID-veiligheidsregelingen bij de Sri Lankaanse hotels, garandeerde president van de Tourist Hotels Association of Sri Lanka (THASL) Sanath Ukwatte dat de hotels een veilige service zullen bieden met goed opgeleid personeel.

Touroperators en de Sri Lankaanse gemeenschapsmediavereniging in de Australische staten Victoria, Zuid-Australië en Tasmanië en de voorzitter van de Sri Lanka Australia Business Council Dilkie Perera en leden namen ook deel.

Lid van het uitvoerend comité van Sri Lanka Inbound Tour Operators (SLAITO) Charith de Alwis en Rohan Abeywickrama, voormalig voorzitter van de Association of Small and Medium Enterprises in Tourism (ASMET) Rohan Abeywickrama spraken ook over het webinar.

Het webinar werd georganiseerd door het Consulaat-Generaal van Sri Lanka in Melbourne, in samenwerking met het Sri Lanka Tourism Promotions Bureau, Sri Lankan Airlines Melbourne Office en de Sri Lanka Australia Business Council.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *