Posted on 1 Comment

Sri Lanka herstart ETA-diensten bij aankomst voor volledig gevaccineerde reizigers

surf-toerist-sri-lanka-visum

De regering van Sri Lanka heeft aangekondigd dat ze heeft besloten de ETA-service (Electronic Travel Authorization) bij aankomst op haar luchthavens opnieuw op te starten. Deze optie zou echter alleen beschikbaar zijn voor de volledig gevaccineerde internationale reizigers. De heer Sarath Rupasiri, de controleur-generaal van de immigratie- en emigratieafdeling, verklaarde dat de afgifte van Sri Lankaanse visa/ETA bij aankomst toeristen zou vergemakkelijken die vanwege tijdgebrek of om een ​​andere reden geen ETA online kunnen verkrijgen bij het regelen van hun reis naar het prachtige eiland.

De heer Rupasiri verklaarde ook dat de faciliteit beschikbaar zou zijn op beide internationale luchthavens; de internationale luchthaven Bandaranaike in Colombo en de internationale luchthaven Mattala Rajapaksa in Hambantota. Hij adviseerde echter ook dat reisorganisatoren, ondanks de faciliteit, inkomende internationale toeristen moeten aanmoedigen om de ETA online te verkrijgen, voorafgaand aan hun vertrek, om onnodige vertragingen op de luchthaven te voorkomen.

Sri Lanka zag de hoogste groei van het aantal toeristen sinds de COVID-19-pandemie in november 2021 met 44.294 aankomsten, terwijl het land van januari tot november 104.989 bezoekers registreerde.

1 thought on “Sri Lanka herstart ETA-diensten bij aankomst voor volledig gevaccineerde reizigers

  1. […] toeristen. Een bezoek aan Sri Lanka is nu veel gemakkelijker geworden omdat het land de COVID-19-beperkingen heeft versoepeld voor alle volledig gevaccineerde reizigers. Ze maakte de opmerkingen tijdens een webinar op 17 november […]

Comments are closed.